22 Haziran 2015 Pazartesi

Ali Nazik Kebabı Tarifi

Ali Nazik Kebabı, Gaziantep’te yapılan patlıcanlı etli bir yemektir. İkisi bir araya geldiği zaman tadına doyum olmuyor. Bu yemeği çok sık olmasada arada sırada yaparım. Buzdolabınızda hazır közlenmiş patlıcanlar olduğu sürece hiç vaktinizi almayacak bir et yemeğidir Ali Nazik. Sonundada kebap olduğuna bakmayın, oldukçada hafif bir yemek. Kıymalı olarak tarifini verdim size. Siz dilerseniz kuşbaşı ilede tarifi deneyebilirsiniz. Sonuç değişmeyecek, nefis bir lezzet:)

4 adet patlıcan
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
karabiber
300 gr yağlı kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı biber salçası

Ali nazik kebabı için soğanı ve biberleri doğrayalım. Domatesleride küp şeklinde doğradıktan sonra tavaya yağı koyup kıymayı kavurmaya başlayalım. Ardından doğradığımız soğanları hafifçe kavuralım. Biberlerle domatesi ilave edelim. Biber salçasınıda ekledikten sonra tuz ile karabiberi katalım.
Kıymayı hazırladıktan sonra patlıcanları közleyelim. Daha sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Yoğurda sarımsakları rendeleyip patlıcanlarla karıştıralım. Tuz ve karabiberinide ekleyerek iyice karıştıralım.
Ali nazik kebabı hazır olmak üzere. Servis tabağına patlıcanlı karışımı koyalım. Üzerine sıcak kıymadan ekleyelim. Kıymanın yağına göre tereyağını kızdırıp üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder